Népszerű bejegyzések

2015. június 21., vasárnap

Interior teszt renderek

Belső terek dizájn renderei, próbálkozások. Egyéb teendők mellett nem volt lehetőség, hogy pályázatokon induljunk, de tanulmány jelleggel készült pár terv, látványterv. Cél az általunk használt program lehetőségeinek megismerése volt, de mellette kisebb építész és designer fogások gyakorlására, tanulmányozására is kerítettünk sort.


Az első szoba terv egy hálószoba. A minta és a becsült alapterületet a saját lakás adta, kb. 11-12m2 alapterület. A bejárat az alaprajz jobb alsó részén található, tőle jobbra kapott helyet egy kétszemélyes ágy. Mellette egy térelválasztó szekrény, mely mindkét oldalról nyitott, így átengedi a fényt, szellőssé téve a szobát. A túloldalán pedig egy asztal kapott helyet, mely balról kap természetes fényt.
Az ággyal szemben egy szekrénysor bújik meg, előbb egy tv állványos polc, majd egy ruhás szekrény.
A szoba alapszíne fehér, a padló parkettázott. A fehér alapon az ágy felett egy festmény a falon, melyet éjszaka megvilágítanak a rejtett lámpák. A fehér alapon piros csíkok osztják fel a teret. A bútorok színvilága fehér, piros és a szekrénysoron megjelenik a fekete, kontrasztot alkotva.


A második szoba terv, az első kissé átalakított változata. A színvilág és hangulat megmarad. A térelválasztó szekrény egy kicsit zömökebb szerkezet, egy oldalról - az ágy felől - nyitható, de cikázó vonalvezetésével nem zavarja a fény útját. Az ágy is módosítva lett. Kisebb szerkezeti magasságú, ezért egy pódiumra került, melybe vöröses lámpák kerültek behelyezésre, így éjszaka bensőséges, romantikus megvilágítást biztosítanak. A festmény egy szimmetrikusan elhelyezett indás jelleggel került az ágy széleihez. A szoba közepén egy babzsák kapott helyet.
 A harmadik terv egy nappali. Cél a lendületesség, dinamika megjelenése volt. Ennek egyik alapeleme a falon egy tartón elhelyezett kerékpár, melynek ez egyúttal tároló helye, másrészt a szoba dísze, dizájn eleme. A kerékpár színvilága megjelenik a térben. A fehér alapon fekete, zöld, szürke. A dinamikusságot szimbolizálják a falfestmények, a bútorok kialakítása könnyed.
A szoba hosszúkás alakú kb. 14-16m2.
Negyedik tervnél a fényjáték kísérletezése volt a cél. A látványterveknek egyedi hangulatot kölcsönöz az ablakokon beszűrődő reggeli fény, mely a barnás, kissé komorabb hangulatú hálót megtölti élettel. A padló hidegburkolatú barnás járólapok, melyek színvilága megjelenik a mosdó körüli csempéken.
A wellness hotelek mintájára a hálóban kapott helyet az ággyal szembe egy kád, melyet virágok fognak közre, túloldalán pedig a mosdók és egy burkolatba süllyesztett hatalmas tükör, mely egy éjszakán emeli a romantikus hangulatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése