Népszerű bejegyzések

2016. június 20., hétfő

House S - Szalagház

Egy ház vasbetonból szalag formában.
Érdekes kísérlet volt számomra.






Szalagos tér
Korábban készítettem pár tesztrendert, mely az alapötletet szolgáltatta. Szalagos térként került fel a Facebook oldalra.
Ez az érdekes kísérlet adta az ötletet, hogy a formát egy családi ház esetében is kipróbáljam. Így készült el az S Ház.




A kiindulási alap a forma volt, funkciókat pedig ezután rendeltem hozzá. A funkciókat két téglalap alakú dobozba pakoltam, majd a külső íves S formát ráemeltem a dobozokra. Alul kapott helyet a bejárat, egy garázzsal. Innen jutunk a központi térbe. Egy légtérbe került a nappali, a konyha.

A bejárat és a központi tér között üvegfal gondoskodik arról, hogy az északi oldalon lévő bejárat kellő fényt kapjon. Elválasztja, de mégis egybeköti a két teret. A konyhánál szintén található egy függönyfal, mely ablakként és design elemként szolgál. 

A déli oldalon van az átrium egy hatalmas üveg felülettel. Itt jutunk fel az emeleti részre. Itt csak a privát terek találhatóak, mint egy szülői háló, gyerekszoba, fürdő, illetve egy gardrób a gyerekszoba és a háló között.

A háznál használt anyagok a vakolt fehér vasbeton falak és a fa borítás kívülről. A beltérben kerámia és fa anyagú padló, illetve az emeleten parketta található. A fehér falak és a sötét barna fa hatása kellemes az emberi szellemnek. A ház véleményem szerint remekül passzolna egy erdei környezetbe.


További képeket a Facebookon találtok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése