Népszerű bejegyzések

2016. augusztus 15., hétfő

Iroda Design

A következő belső építészeti terveket, egy létező alaprajzra készítettük.
Az épület egy kis üzlethelyiség lehetett korábban, melybe most egy 3 fő számára megfelelően berendezett irodahelyiség kialakításáról kellett gondoskodni. Meg kellett oldani a 3 fő munkaasztalának helyzetét, munkaterét, illetve esetlegesen fogadni kell tudni a bejövő ügyfeleket.







Mivel egy fix alaprajzról beszélünk, ezért a befoglaló méretek korlátozottak. Fal bontására nincs lehetőség az oldalsó irányokban. A bejárat egy fedett folyosóról nyílik. A belső tér minimálisan éppen megfelel a 3 fő számára. A tér hátulsó felében jelenleg egy paravánfal van kialakítva a WC, illetve a kézmosóval szemben, így ez a tér le van választva. A WC, kézmosó egy 10-12-es kerámia válaszfallal van leválasztva. A hátsó falon két kis ablak gondoskodik a fény beengedéséről, a WC-ben, illetve a kézmosónál.

A belső kialakításnál ügyelni kellett a megfelelő, komfortos, de ugyanakkor praktikus munkaterület kialakítására, a kis helyen. A dolgozóknak a mellékhelyiség szükséges, illetve a konyha, étkezés megoldása. A kis hely miatt korlátozottak a lehetőségek. A 3 fő munkaerő közül 2 állandó munkát végez, 1 pedig heti 2-3 alkalommal tartózkodik az irodában.


Bambusz elegancia


Az első megoldásnál egy rotált, propeller szerű asztal került beépítésre, mint kiindulási pont. A tér közepén lévő asztalrésznél lehetőség van az ügyfelek fogadására. A lenti munkaterületnél szintén lehetőség van az ügyféllel kommunikálni. Az irodai akták, mappák tárolására lehetőség van az asztalban, illetve a környező falaknál kialakított szekrény sorokban (alaprajzon bal felső, jobb alsó sarok). A WC helye megmaradt, viszont az előtte levő kézmosó falait elbontottuk. A bejárat felől egy felfuttatott bambusz sor gondoskodik a fény beeresztéséről és a takarásról. Az ajtó egy ferdén elhelyezett harmonika megoldásban került be. Így nagyobb a hely a közlekedésre a munkaterület mögött, de mégis elzárható a fogadó/munkaterülettől a kézmosó. Az étel melegítésére (alaprajzon) a bal felső sarok pulton van lehetőség. Étkezésre a munkaterületeken van lehetőség.


A felhasznált anyagnál a bambusz dominál. Egy design elemként az asztaltól felfut egy takaró lemez a mennyezetre, amibe két diffúz fényű lámpa van beépítve. A padlóra a bambusszal szinkronizáló közép-, világosbarna és textúrájú laminált parketta kerül.


Béta grafika


A második iroda design színvilága a munkavédelmi cég mintájára a szürke és sárga színekre épül. A szürke alapszínként kerül fel, melyet az élénk narancs szín felhasogatva dob fel. A fő munka asztal egy tört vonalú ívet kap. Az előző variációnál az alsó munkaterület az ablaknak háttal lett kialakítva. Az esetlegesen hátulról bejövő fény zavaró lehet, így itt nincs ilyen munkaterület. Az ügyfelek fogadására a leválasztott asztalnál van lehetőség, mely szögletes ívvel csavarodik a falra. Az akta és mappa tárolás ez esetben körbe a falakon történik polcos rendszerben. Az ételek melegítésére a felső sarokban van lehetőség. A WC ebben az esetben sem kerül elbontásra, csupán az előtér kap egy design falburkolatot. A design burkolat egy stilizált faként elevenedik meg a belső térben, melynek ágai a mennyezetre kerülve kiosztják a diffúz fényt adó lámpákat.


A felhasznált anyagok: műanyag burkolat, illetve a padlóra egy 50x50-es kiosztású szürkés járólap.


A Színskála




A design nevéből kiindulva a koncepciót a térben körbefutó színes redők adják. A színek váltakozása a bútorokon is megjelenik (piros, citrom, narancs, fehér). A munkaterületek hagyományos asztalok. A tárolásra a bal oldali asztalok mögötti polcokon van lehetőség. A gyorsabb munkavégzés miatt csupán a székkel kell elfordulni és nem kell minden esetben felállni. Ebben az esetben sincs a bejáratnak háttal álló munkaterület. A bejövő rész az ügyfél fogadásra az asztalokkal elszeparáltan található, mégis a belépő átlátja az egész teret. A felső részben a kézmosó kikerült, csupán a WC helyiség maradt meg. A kézmosó egy beépített szekrényben az étel-előkészítő pulton kapott helyet.





A felhasznált anyagok szintén főként műanyag; a padlóra téglalap formájú márvány járólapok kerültek.


További képekért keresd fel facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/ParabolicDimensions/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése